volt
Hírek

Ezekre az újdonságokra számíthatsz az idei VOLT-on!

A nevek már megvannak, a fesztivál helyszíne ezekben a percekben is épül, de mi lesz még a soproni VOLT-on, ami különleges, és még nem tudtuk? A szervezők ma lerántották a leplet az idei plusz attrakciókról.

Az Iron Maiden, a The Prodigy, Wiz Khalifa, Slayer, valamint Axwell & Ingrosson túl lesz itt még látnivaló kéremszépen’. Egyrészt az elmúlt 24 év alatt egyszer sem történt olyan a fesztivál életében, hogy valamelyik napra elővételben elfogyjanak a napijegyek, és a bérletekből is már csak pár száz maradt. Úgy látszik bejövős ez a Sopron, közel 150 000 embert várnak június-július fordulóján.

Sopron Eye

Egyszerűen nem bírták ki, hogy ne publikálják a sajtótájékoztató előtt egy órával: egy 35 méter magas óriáskereket állítanak fel a fesztivál területén az idei évben, melyből tiszta időben bécsig is ellátni majd! Már csak a panorámáért is érdemes napijegyet váltani, mert ki ne vágyna arra, járjon bárhol az országban, hogy tíz emelet magasról körülnézzen?!

Az adrenalinfüggőknek természetesen a jól megszokott vidámpark, valamint a 25 méter magas MOL Nagyon Balaton Torony kötélpályája is rendelkezésre áll majd.

A Telekom VOLT fesztivál idén 24. alkalommal veszi be Sopron városát. A tavalyi szezon alapján Európa legjobb közepes méretű fesztiváljának díját kapták a szakmától és idén sem tétováznak a fiúk: a nemzetközi húzónevek mellett idén is ezen a fesztiválon lép fel a legtöbb magyar produkció, több száz hazai zenekar, előadó és DJ játszik majd.

Kultúra +

Kultúrából, és napközbeni programokból is jelesre vizsgázik a fesztivál: Július 1-én pénteken például kiszínezik Sopron főterét. Több, mint 24 000 macskakövet rajzolhatnak be a fesztiválozók és a város lakói művészek irányításával. Az óriási VOLT-FŐ-TÉR-KÉP-et egy timelapse videóban rögzítik majd.

Létrehoztak egy Folk-színpadot, melyen főszerepben a magyar hagyományok lesznek: táncoktatással, táncházzal és népdalénekléssel várják a folklór kedvelőit. Aki inkább a borkultúra szerelmese, az a legjobb soproni finomságok közül válogathat a borudvarban. A Diákhitel kávézóban pedig Zacher Gábor, Csernus Imre, a Design Terminál, vagy a Forbes előadása is látható lesz.

Péntek: teltház

Már nem lehet kapni napijegyet a Telekom VOLT Fesztivál pénteki napjára, amikor is az Iron Maiden áll színpadra: a banda fellépése iránt óriási érdeklődés mutatkozik. A srácok egy hatalmas Boeing 747 Jumbo Jettel érkeznek Bécs mellé, és egyenesen a fesztiválra szállítják őket. A repülőgépet a zenekar frontembere Bruce Dickinson vezeti, aki elmondta, nem feltétlen a luxus miatt utaznak egy ekkora géppel: így tudják a legkényelmesebben és legpraktikusabban szállítani a showhoz szükséges hang- és fénytechnikát.

 

„Ezen dolgozunk a legtöbbet” – Petőfi Zenei Díj

Fluor Tomi nyilatkozta tavaly, hogy ha egy szakmai elismerést kell mondania, a Petőfi Rádió nívódíjára vágyik; ez a fiataloknak szóló kulturális adó az egyetlen, ami feljogosítható azzal, hogy értékelje a hazai előadókat. Tomi szavát meghallották, így a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös ötletelése alapján megszületett a Petőfi Zenei Díj, melyben nem csak a zenészeket, hanem a szakma háttérembereit is elismerik. Az egészhez pedig egy két és fél órás ceremónia is jár. Lobenwein Norbert a VOLT Fesztivál társalapítója elmondta, a legtöbbet a nulladik napra, azaz a Petőfi Zenei díjra készültek, szerdán egész nap főpróba lesz, mely este egy óriási „monstre” showműsorba torkollik. „Az egész popkulturális szintér itt lesz aznap”, egy tucatnál is több előadó, zenekar készül 10 perces önálló blokkal a műsorba, melyet tűzijátékkal és világsztár fellépőkkel zárnak.

Volt-sajttaj-2016

Z generáció

A Telekom nem csak névadó szponzor, hősiesen kiveszi a részét a fesztiválélmények biztosításából. Idén dupla annyi bázisállomással és gyorsabb 4G kapcsolattal készülnek, hogy mindenkinek kényelmesen biztosítsák az internetelérést, és a mobilhálózatot. A Telekom tér mellett – ahol napközben is pihenhetünk, kikapcsolódhatunk – egy óriási LED-falon követhetjük a megfelelő hashtaggel ellátott instagram képeket. Sőt, 360 fokos panoráma-szelfit, vagy csoportképet is készíthetünk.

Idén is lesz Telekom-Buddy, amivel az otthon ülők követhetik az eseményeket, mintha a tömegben lennének. Ez egy tíz kilós kis figura, melynek fején egy kijelzőn láthatják a fesztiválozók azokat, akik a számítógép előtt ülnek, és beszélgethetnek egymással.

Akik nagyban követik a labdarúgó EB-t, azok is otthonra találnak Sopronban: a negyeddöntőket a helyszínen is követni lehet a Telekom jóvoltából.

Fő a biztonság

A VOLT Fesztiválon debütál az idei nagyobb fesztiválokon alkalmazandó új check-in rendszer. Csak úgy juthatunk be a rendezvény területére, hogy személyazonosító okmányainkat egy ID szkennerrel beolvassák, és a saját karszalagunk számához hozzárendelik adatainkat. Így szeretnék elkerülni, hogy olyan személyek, akik rossz szándékkal érkeznek,  esetleg szerepelnek a körözési listákon, be se juthassanak a kerítésen.

Készülnek a kánikulára is: a soproni vízművekkel karöltve vizet osztanak, párakapukat létesítenek, ha úgy alakul, hogy a fesztivál 5 napjának bármelyikén kánikula várható.

Sopron, mint olyan

Sopron nem csak a hűség városa, hanem a legjobb házigazda is kíván lenni. Idén számos kedvezményt és akciót lehet majd jegyünkkel, vagy bérletünkkel igénybe venni a város éttermeiben, kávézóiban, szórakozóhelyein, borozókban, sörözőkben és kulturális intézményeiben. Bővült a szállások száma, az elmúlt években pedig folyamatosan felújították a várost, így még inkább kiélvezhető szépsége is – és nem kell batyunkkal a kordonok közt csattogni.

A Nagy Volt Verseny is új program: városok harca zajlik 5 napig, feladatokkal készülnek a helyszínen és a belvárosban is, például a polgármester házát is meg kell majd keresni, és pózolni vele.

Elismerő oklevelet vehet át a 2016-os Telekom VOLT Fesztiválon Sopron városától a Wellhello és a Halott Pénz zenekar, ugyanis a polgármester szerint rengeteget tettek nem csak a fesztivál, hanem Sopron népszerűségéért is az „Emlékszem, Sopronban” című slágerükkel, melynek nézettsége milliós nagyságrendű

Sopron a csillagok városa is. Ef Zámbó István minden évben készít 4-5 köztéri alkotást, amit világsztároknak ajánlanak fel – azok jelképesen átveszik, végül Sopronban kerülnek végső elhelyezésre. A tavaly elhunyt Lemmy széke mellett David Guetta, Slash, David Guetta, valamint a Bastille sajátja is elhelyezésre és felavatásra kerül a fesztivál ideje alatt.

Szerdán Budapesten is megtalálhatjuk a Soproni Téma különszámát, melyben minden hasznos infót megkapunk a VOLT előadóiról, Sopron városáról, és van benne egy kis fesztiválbulvár is. Hasznos lehet minden helyi lakosnak és oda érkezőnek is.

Aki melózik, vagy máshol hesszel a várható napsütésben a jövő héten, az se csüggedjen: a legtöbb koncertet az interneten keresztül, élő streamben követhetik majd a VOLT fesztivál weboldalán.

Legnépszerűbb

Csak a legjobb zenéket játsszuk, éjjel-nappal!

Minden további infót itt kérhetsz: info@bestradio.hu

Copyright © 2015 Best Rádió - Next Media

To Top